Stefan Öhrman

 

 

 

Kommande

Bilder

Skaparbyn

 

Jag heter Stefan Öhrman och föddes i den här kroppen i Göteborg för lite över 50 år sedan, men bor numera utanför Hedesunda, Gästrikland. Jag har varit en andlig sökare hela mitt liv och mitt arbete med mig själv de senaste åren har gett mig nya insikter och kunskaper som gjort att jag kunnat bryta med de gamla tankemönstren och det gamla sättet att leva. Detta i sin tur har lett till en förvandling, inte av Stefan utan, av medvetandet och det liv jag lever. Jag har även fått ett "andligt namn" - Mohananda - som är mer en beskrivning av "vem" jag egentligen är än ett personnamn. "Mohananda is a sandhi or word agglutinate in Sanskrit and several other Indo-Aryan languages meaning "great happiness" or someone who has achieved such a state." Det syftar på den stora lyckan/lycksaligheten som en nära kontakt med Shiva ger.

Sedan några år arbetar jag på en akutmottagning för människor med drog-relaterade problem och beroendesjukdomar på "Beroendeakuten" på St. Görans Sjukhus i Stockholm.

Panchmukhi MalaJag är Deekshagivare (ger Oneness Blessings), leder meditationer och lär ut olika meditationstekniker. Jag är "Master" i, och ger, flera olika typer av healing, tillverkar och säljer "healingsmycken" med kristaller/stenar och av Bärnsten. Jag importerar och säljer "Malas", armband och smycken med Rudraksha (Shivas Tårar) som odlas, tillverkas och välsignas på traditionellt vis i Nepal och norra Indien. Även andra traditionella malas finns eller tas hem på beställning. Jag har även teer, oljor och salvor av/med  örter som jag själv samlar in i vår egen rena och vackra natur när den är som kraftfullast.

Just nu tillbringar jag stor del av min fritid på den fantastiska Skaparbyn där jag lägger mitt strå till stacken och försöker göra lite nytta. Jag arrangerar bl.a. mina härliga Musikmeditationer där. Dessutom har jag tagit på mig att vara "Byfogde" och jag sitter som ordförande i Föreningen Hedesundavävarnas styrelse och ledamot i Stiftelsen Hedesundavävarnas styrelse.

Jag håller även föredrag om Skaparbyn/Hedesundavävarna och dess historia som mottagits med stort intresse och uppskattning. Vill du att jag skall komma till din förening eller ditt företag och berätta om Skaparbyn ringer eller e-mailar du mig så kommer vi överens om något.

Under senare tid har jag också tagit upp mitt fotograferande igen och har haft förmånen att ställa ut en del. Hemsidan Stillheten kommer mest att handla om just detta, mitt fotograferande och mina bilder.

Stefan